《川味鸡烤鱼大王 - 荃湾》天气突然又转番凉,真系好适合打边炉🥰于是收工就约左个好姊妹去食饭啦,行过荃湾一间食鸡煲烤鱼既餐厅又几吸引,所以就临时转场变左食烤鱼😆既可以食鱼,又可以食完再用个汤打边炉,why not both 😌我地简左$288既烤𫠐鱼酸菜口味😋再另外散叫左个粟米饺同埋粗身既红薯粉🤣原本仲想叫多少少野食架,但条鱼太大条我地怕食唔晒所以就停左手😅💁🏻‍♀️原条烤𫠐鱼 $288鱼既size 比我想像中大条好多,三个人食都应该够分😳重点系佢成条鱼得一条大骨,怕呑鱼骨既人叫呢款就最适合不过😉我地叫左唔辣既酸菜口味,酸菜咸咸酸酸的几醒胃👍🏻𫠐鱼既肉质带鱼香同算几肥厚,食落啖啖肉,靠近骨位置既地方仲会有点鱼脂添,如果钟意食肥美鱼肉既人会对呢条鱼几满足😌我地食到咁上下就再落埋红薯粉 $30,薯粉轻轻煮佢一两分钟后软软地就食得☺️吸左汤都几好食架💁🏻‍♀️手包粟米饺 $58本身我地两个都几喜欢食饺子🥟食得多韮菜饺,都会想试下其他,见佢有粟米饺就一于试下😌饺子个皮系比较弹牙同有韧性,同样吸汤力强劲😋粟米粒几甜,每人有四件都算几多呀,试下呢啲手工饺都不错
《川味鸡烤鱼大王 - 荃湾》

💁🏻‍♀️原条烤𫠐鱼 $288