2018-12-01
呢间新开冇耐,每次经过都好多人,今次终于决心是一次!夜晚7:15左右到,排咗大概15分钟,其实里面都算多位,所以叫号码都叫得几快。门口个Menu唔系全部,坐低之后𠮶本Menu有多啲小食。话明系鳗鱼釜饭专门店,就梗系要是最厚嘅鳗鱼啦,之后见到汁烧牛肉釜饭都好似几吸引,小食又有甜番薯,甜品又有蕨饼,所以就叫咗好多嘢,食到好饱。Dinner的时段,釜饭+$18可以做套餐有汤、嘢饮和前菜,釜饭亦可以+$18变茶渍饭,不过如果你对日本嘅传统茶渍饭有要求,咁我个人就不建议加钱试,因为呢个好麻麻,同埋其实个釜饭嘅饭好好味,** 软熟得黎好烟靱 **,变左茶渍饭有啲嘥...如果再去,我会两个人叫一个饭,因为饭嘅份量实在太多,叫一个饭之后,其实可以叫多几款小食。超厚鳗鱼真系唔错,价钱都唔算贵,$118@。 牛肉其实呢个价钱都OK㗎,$58@。蕨饼就一般,口感略觉得未得。(其实卖日本饭圈外卖𠮶间「乜乜结」个蕨饼其实好OK,价钱廿令蚊,味道口感good,有兴趣可考虑吓。)Overall,都OK嘅~ 服务都正常。食左1个钟左右到8点半,外面仲继续有人排队。
门口个Menu唔系全部,坐低之后𠮶本Menu有多啲小食。