2018-10-24 412 浏览
同朋友行MegaBox,喺9楼见到呢间好得意嘅寿司店,以快速列车为主题,见环境干净整齐,有得食又有得玩,就同朋友入嚟食咗一餐丰富嘅日本菜!呢度提供煎茶,唔系一般嘅抹茶🍵,但反而煎茶比没茶清澈,加上有烘焙香气,个人觉得更加适合衬托味道简单自然嘅寿司食材。喺萤幕上浏览餐牌,见到呢一款寿司丼做紧大特价,几乎系半价, $68就有咁多三文鱼籽同海胆,真系好抵!海胆口感好creamy,入口已经食到𠮶种独特嘅甘香,再带一点微咸,将鲜味再提升,非常鲜甜。三文鱼籽调味十分好,酱料份量适中,不会夺去三文鱼籽本身的甘香和鲜味,寿司饭亦加入适量嘅醋,味道不会太酸,寿司饭一粒粒有口感,令成碗饭味道均匀,𠮶种多种口味既和谐系一种享受💕🤤高速列车真系好高速咁将寿司送来😎👍🏽落单后大约等1分钟就有得食。三文鱼腩寿司真系好肥美🤤💕肉质好嫩滑,creamy!呢款寿司好食到我同朋友叫咗两碟😂系海胆酱加鱿鱼条~冇想到两者系咁夹omg,鱿鱼🦑咬碎左之后喺口中同海胆融合🤤叫咗四种嘢食之后就有一个抽奖机会,抽中左蟹柳手卷!好彩朋友肚饿,如果唔系我都系食落,食咗咁多寿司之后真系有啲饱😆为咗再次品尝劲鲜甜嘅海胆,我哋几饱都再叫多一件海

三文鱼籽海胆迷你丼

三文鱼腩寿司

三文鱼腩寿司真系好肥美🤤💕肉质好嫩滑,creamy!
海胆鱿鱼军舰

为咗再次品尝劲鲜甜嘅海胆,我哋几饱都再叫多一件海胆寿司😎🔥海胆真系重点
特色海胆

食晚饭点可以冇甜品,叫咗一球豆腐雪糕,$18一球唔贵㖞,一入口,黄豆香味突出,真系好似食紧冻豆腐咁,好高质,𠮶种豆乳嘅味道无法以其他雪糕取代💕💕
豆腐雪糕
三文鱼籽海胆迷你丼