2022-07-21
<Hong Kong 🇭🇰•Tin Hau>“啜我唷!凉浸浸荞麦面”Wowwwww 天时暑热热辣辣,我只想食凉浸浸嘅冷面,不想做嘢🤭自从知唔知天后有咁多高准食店同咖啡,放假又探店唷😂入到餐厅先知有日式榻榻米房🥺我想入去打卡食好西!今次脆脆地食个格仔便当睇吓个质素先😂都系$100松啲咋!▪️日本吉列拼盘 配 自家制酱汁荞麦面$106吉列海鲜有海老🦐鱼🐟鱿鱼🦑,皮薄香脆!不过美乃滋只有$10银咁大🥲一条海老就ko哂啲酱🥹自家制酱汁荞麦面,清爽可口,解暑一流!▪️ 叉烧拉面配无味精猪骨浓汤 $108叉烧拉面有三块厚切肥叉烧,入口阵阵炭烧味,香而不腻!拉面挂满自家无味精汤汁,面质烟靭弹牙,无口渴嘅后感!定食仲有其他前菜如冻豆腐、泡菜等,感觉更丰富😝▪️清爽乳酪特饮 +$28提子洛神花遇上乳酸饮,清甜解暑🍇😝▪️绿茶窝夫汉堡 $88叫即做窝夫汉堡,初时以为里便嘅系抹茶雪糕🥺原来系芭菲同白玉红豆🫘如果系雪糕就正!窝夫比较软身,钟意脆身窝夫嘅话可能有啲失望啦🙈餐厅定食$100-$150左右,个人觉得都算几抵!本来谂住去食烧物饮杯酒,当时五月中,听闻未有酒牌,有点可惜😮💨唔知烧物味道如何呢?
“啜我唷!凉浸浸荞麦面”
▪️日本吉列拼盘 配 自家制酱汁荞麦面$106
吉列海鲜有海老🦐鱼🐟鱿鱼🦑,皮薄香脆!不过美乃滋只有$10银咁大🥲一条海老就ko哂啲酱🥹 自家制酱汁荞麦面,清爽可口,解暑一流!
▪️ 叉烧拉面配无味精猪骨浓汤 $108
定食仲有其他前菜如冻豆腐、泡菜等,感觉更丰富😝
▪️清爽乳酪特饮 +$28
提子洛神花遇上乳酸饮,清甜解暑🍇😝
▪️绿茶窝夫汉堡 $88
餐厅定食$100-$150左右,个人觉得都算几抵! 本来谂住去食烧物饮杯酒,当时五月中,听闻未有酒牌,有点可惜😮💨唔知烧物味道如何呢?有冇人食过👀
#chantaljj天后
#天后日本菜