2022-06-23
6年前喺铜锣湾开第一间舖头嘅时候我哋已经食过之后搬咗去荃湾,水准都冇跌𝘄𝗮𝘁𝘁😚 最新嘅分店开喺启德,环境又大又靓 枱唔会太密,空间感高,仲可以有个打卡𝗰𝗼𝗿𝗻𝗲𝗿 落地大玻璃有阳光晒入嚟一流☀️ 好啱周未约埋朋友一齐嚟饮杯咖啡𝗖𝗵𝗶𝗹𝗹下☕️! . 6点后供应晚餐,前菜包沙律/汤同饮品 .📍轻盈牛油果杂菜黑醋沙律 (𝗟𝗶𝗴𝗵𝘁) 𝗔𝘃𝗼𝗰𝗮𝗱𝗼 𝗛𝗼𝘂𝘀𝗲 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱 牛油果同沙律都够新鲜🥗加上黑醋几开胃🌱 .📍是日无味精蔬菜汤 𝗛𝗼𝗺𝗲𝗺𝗮𝗱𝗲 𝗗𝗮𝗶𝗹𝘆 𝗦𝗼𝘂𝗽 当日餐汤系南瓜汤,冇落味精调味淡淡哋够健康🧂 .📍流心芝士炸鱼薯条($208) 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝘆 𝗙𝗶𝘀𝗵 & 𝗖𝗵𝗶𝗽𝘀 呢个系佢哋开店时打起名堂嘅皇牌🔥切开中间会流出芝士🧀,呢一点超吸引‼️鱼肉细嫩滑溜,有种入口就化嘅感觉 炸酱松化薄脆,而且唔油腻,相当高质素👍🏻 旁边再配有粗薯🍟,够晒邪恶好好食😈 不过价钱上就相对佢其他𝗶𝘁𝗲𝗺𝘀就比较进取👉🏻👈🏻 .📍和风寿喜烧香葱牛肉(板腱牛)烩意大利饭($168) 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗦𝘂𝗸𝗶𝘆𝗮𝗸𝗶 𝗥𝗶𝘀𝗼𝘁𝘁𝗼 叫咗一个重口味嘅𝗦𝗶𝗸𝗶𝘆𝗮𝗸𝗶牛肉意大利饭✌🏻 意大利饭有咬口,另外仲加入
之后搬咗去荃湾,水准都冇跌𝘄𝗮𝘁𝘁😚
最新嘅分店开喺启德,环境又大又靓
枱唔会太密,空间感高,仲可以有个打卡𝗰𝗼𝗿𝗻𝗲𝗿
落地大玻璃有阳光晒入嚟一流☀️
好啱周未约埋朋友一齐嚟饮杯咖啡𝗖𝗵𝗶𝗹𝗹下☕️!
6点后供应晚餐,前菜包沙律/汤同饮品
📍轻盈牛油果杂菜黑醋沙律
(𝗟𝗶𝗴𝗵𝘁) 𝗔𝘃𝗼𝗰𝗮𝗱𝗼 𝗛𝗼𝘂𝘀𝗲 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱
牛油果同沙律都够新鲜🥗加上黑醋几开胃🌱
📍是日无味精蔬菜汤
𝗛𝗼𝗺𝗲𝗺𝗮𝗱𝗲 𝗗𝗮𝗶𝗹𝘆 𝗦𝗼𝘂𝗽
当日餐汤系南瓜汤,冇落味精调味淡淡哋够健康🧂
📍流心芝士炸鱼薯条($208)
𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝘆 𝗙𝗶𝘀𝗵 & 𝗖𝗵𝗶𝗽𝘀
呢个系佢哋开店时打起名堂嘅皇牌🔥
切开中间会流出芝士🧀,呢一点超吸引‼️
叫咗一个重口味嘅𝗦𝗶𝗸𝗶𝘆𝗮𝗸𝗶牛肉意大利饭✌🏻
意大利饭有咬口,另外仲加入香葱
甜味突出,加上生蛋汁🐣完全演绎出𝗦𝗶𝗸𝗶𝘆𝗮𝗸𝗶嘅神髓😍
板腱牛肉质柔软细滑🙌🏻,而且份量够晒多🐂 我哋食开浓味野觉得劲啱食❣️
📍(微微辣)泰式酱辣味香茅煮蚬配多士($78) 𝗧𝗵𝗮𝗶 𝗖𝗹𝗮𝗺𝘀 𝗪𝗶𝘁𝗵 𝗚𝗮𝗿𝗹𝗶𝗰 & 𝗖𝗵𝗶𝗹𝗹𝗶 𝘄/ 𝗧𝗼𝗮𝘀𝘁𝘀
估佢唔到咁有惊喜‼️香茅同椰香味都非常突出🥥🌿
酱汁带啲辣味,非常开胃🤤
蚬肉份量都唔少,仲要唔会过老,食到鲜甜味🌊
真系一个令人眼前一亮嘅小食,大家记得追加👍🏻
📍是日果汁🍹/雪梨蜜🍐