2025-01-09
启德零售馆一开幕,非常方便住喺启德嘅居民。而启德零售馆3更加走贴地路线, the pantry club 正正位于3号馆。餐厅环境非常格新, 鲜明既用色同落地大玻璃窗对正运动场馆, 之后就可以一路睇住人哋跑步一路食饭,而menu 亦非常吸引,我哋就系俾佢嘅甜品吸引入去试吓。小食方面叫咗炸鸡翼配牧场及咖喱沙律酱,炸得非常酥脆上面仲沈上芝士碎咗,咸香十足。主菜就叫咗新鲜蓝青口,酱汁用上鲜忌廉白酒蒜蓉及小茴香,忍唔住一件接一件。另外仲叫咗个the pantry club sandwich,材料丰富非常大份,g面包再用上酸种面包,系我非常钟意嘅三文治。最后重头戏order 左 Tiramisu pancake, pancake非常松软,好fluffy,配上Tiramisu cream及咖啡糖浆可以自己调节甜度,非常推荐,下次一定要试吓餐厅其他甜品,记得早少少叫唔系就要等20至30分钟。