2024-01-23
要攻要守 不颤抖 露营必须走 Soy Egg 🥚同9 Flag 🏳️ 就咁走左去启德airside 一间主打露营风既café⛺️我谂依家热潮己过 成个商场都无咩人 好多餐厅唔洗点排队 如果去行依头 去airside揾餐厅都几ok 🍽️必试: 安格斯牛肉二人餐🐮 千层多士🍞是但总结: 非常打卡able 📷 成个装潢都好贴切露营依个主题⛺️ 野食又唔算差🍽️ 可一试是但食评🌟💬✰环境😍 市中心已经enjoy,到露营既感觉😍露营风既装潢 由枱到櫈🪑由灯到餐具 都系露营用品⛺️以木色 黑色 灰色为主 超级型格🌳⚫️成个环境 气氛都十分到位打卡不二之选📷但佢同你露营果阵一样坐得都唔系话好舒服食野都唔系话好方便你要乌到个身超低先食到野🍽️一系就要拎住个碟食但你露营就系咁嫁啦 所以都冇咩好怨😍✰青酱慢煮鸡肉意粉 🐔🍝 ($118) 浓郁😋一黎到已经闻到超香 食落好浓芝士味🧀鸡肉唔会嚡🐔意粉挂晒汁 十分好但主角青酱唔系太够突出 可以再多D🌿或者减D芝士味🧀✰烟肉卡邦尼冬甩意粉🍩 ($68) 打卡食物 叫一次就够🙂出面d芝士焗到脆脆地 令到个意粉可以hold住个冬甩样🍩卖相一百分 打卡一流📷食落好香芝士味 脆卜卜 意粉
必试: 安格斯牛肉二人餐🐮 千层多士🍞
是但食评🌟💬
✰环境😍 市中心已经enjoy,到露营既感觉😍
露营风既装潢 由枱到櫈🪑
但唔知系唔系为左成冬甩形 好似焗过左小小
d蛋熟晒 无左卡邦尼滑溜既感觉 扣小小分🥚
整体黎讲系一个打卡食物 叫一次就够
第二次可以叫返正常意粉🍝
✰安格斯牛肉二人餐 🐮($368) 份量十足 牛味浓 熟度刚好😍
包左2碗薯仔蘑菇汤(应该系)
薯仔味好浓 好香蘑菇味🍄
蒜蓉包 外脆内软 蒜味足够🍞
薯条够脆 够热
成个餐既份量都几多下
食得几满足😍
✰千层多士 (燕麦雪糕) ($𝟿𝟾) 🍞 打卡able 味道上都唔错 可试😍
燕麦雪糕好似小见D就叫左🍦
但唔系好重燕麦味 俾蜜糖抢晒味🍯