2021-06-26 365 浏览
系铜锣湾行到攰攰地,想揾间cafe坐低叹杯啡,但weekend既铜锣湾你千祈唔好奢望可以揾到个位,我行左起码5间以上都系full house,最后我来到位于利园一期既Cupping Room再碰碰运气利园呢间Cupping Room系以自助形式经营,自己揾位后再出去点餐,有d似food court,当然环境比food court好的,但因为自己揾位,身边不泛一堆等位嘅人,所以都唔敢坐太耐,除非你带埋laptop,咁就真系无人敢行埋黎🙈Garlic Cream Cheese BunLa Vina 出品既面包真系品质保证,店员会reheat返个面包,面包非常软熟带甜,入面既cream cheese 同garlic味异常地好夹,成个包都好好食Dirty虽然用了纸杯上系有d失望,睇唔到dirty最重要既分层,但饮落咖啡浓郁,完全无卑奶味盖过,好饮Almond DanishDanish reheat后微脆,上面加了杏仁片&提子干增添左成个danish既口感Iced MochaIced Mocha 仲要加cream, 真系好邪恶,朱古力味香浓亦不失咖啡既味道,非常不错Cupping Room +

Dirty

Almond Danish

Iced Mocha

Cupping Room + La Vina = 好啡 + 好甜点,真系无敌既组合,难怪业务蒸蒸日上,分店越开越多👍🏼