2022-05-24 592 浏览
神灯烧系一间主打食烤肉嘅放题,佢最大卖点系有多款啤酒可以任饮,如果系星期六日或者公众假期三点前入座仲可以任食三小时。一坐低,当然拎左野饮先,除左凉茶同汽水,仲有好多款唔同牌子嘅啤酒,Asahi、1664、泰啤、嘉士伯同新力都有,另外仲有清酒。除左罐装野饮,仲有果汁同咖啡。佢地嘅任食套餐分左三款,分别系Level 1-3,Level 1只可以以拣自助区嘅野食野饮,Level 2就多左水产、刺身、寿司、安格斯美国牛肉同多款特饮,而Level 3就有埋黑毛猪、日本同澳洲和牛。我地拣左最贵嘅Lvel 3套餐,因为系中午时段黎,所以$398/位,星期五六日假期同前夕另再加$28。因为烤肉都冇调味,所以每张枱都放有玫瑰岩盐可以自己加。坚鲜菠萝冰&奶盖华田火山脆脆 - 菠萝冰好多菠萝,味道香甜。华田脆脆都几浓华田味,上面仲放满好多朱古力脆脆。芥辣八爪鱼伴青瓜 - 青瓜比八爪鱼多,不过放题场预左,芥辣味够出又唔会太呛鼻,都唔错。刺身  - 正常放题质素,可以接受。鸡泡鱼干&鱿鱼干 - 平时居酒屋一客鸡泡鱼干都要七八十蚊,估唔到哩度有得食,干完之后唔会干柴柴好更咁,同居酒屋质素唔差得远,必食!烧菠萝 -
除左罐装野饮,仲有果汁同咖啡。
佢地嘅任食套餐分左三款,分别系Level 1-3,Level 1只可以以拣自助区嘅野食野饮,Level 2就多左水产、刺身寿司、安格斯美国牛肉同多款特饮,而Level 3就有埋黑毛猪、日本同澳洲和牛。我地拣左最贵嘅Lvel 3套餐,因为系中午时段黎,所以$398/位,星期五六日假期同前夕另再加$28。
因为烤肉都冇调味,所以每张枱都放有玫瑰岩盐可以自己加。
坚鲜菠萝冰 & 奶盖华田火山脆脆
芥辣八爪鱼伴青瓜
刺身  - 正常放题质素,可以接受。
刺身
鸡泡鱼干&鱿鱼
烧菠萝 -  虽然唔系厚切,但烧完之后非常香甜多汁又冇渣。
烧菠萝
蒜蓉孜然烧茄子&烟葱芝士扒大啡菇 - 因为茄子同啡菇都比较厚身,所以建议尽早落单,放喺炉边等佢慢慢烧,烧到佢软身都要烧一个钟以上。茄子同大啡菇虽然烧嘅时候我冇补水,但烧完都好juicy,非常好食。
蒜蓉孜然烧茄子&烟葱芝士扒大啡菇
水产 - 叫左烧生蚝、烧虎虾同多春鱼,水产都有睇头,解冻我够,生蚝有芝士同蒜蓉两款,都几厚肉,海虾虾肉结实,以任食黎讲质素唔错。
水产
烤肉- 因为我地点嘅系最贵嘅Level 3套餐,当然要试晒佢啲靓肉,所以我地点晒全部嘅日本同澳洲和牛,同重点拣几款美国牛肉黎试。佢地嘅和牛都几靓,雪花纹好平均,解冻得够,又唔会切到碎湿湿。
牛肉拼盘
豚肉解冻情况就争啲,不过肥瘦适中食落唔会太鞋。
日本豚肉&西班牙黑毛猪
一口牛几有咬口。牛舌虽然唔系厚切,不过食落都弹口。
一口牛&牛舌
烤肉
甜品虽然唔算多,雪糕亦只有云呢拿同朱古力味,不过Coco berry哩个牌子味道几出都几好食。
水果&朱古力喷泉
朱古力蛋糕
雪糕

总结,好难得任食可以有咁多款唔同啤酒任饮,就算系最平嘅Level 1都可以,酒鬼最啱。Level 3嘅靓牛质素几高,不过如果预计唔系食好多肉,我觉得Level 2有晒刺身寿司水产美国牛同特饮都好够食。QR code落完单都好快上枱,亦冇漏单情况,收碟都快。
坚鲜菠萝冰 & 奶盖华田火山脆脆
芥辣八爪鱼伴青瓜