2021-03-15
一讲大鸿辉就会谂起日本放题或打边炉,见到「廿一前」好似几抵食,汤底特别所以决定去呢间试下。员工服务态度几好,个个都好肯serve 人,因为系第一次去食,好详细介绍𠮶menu,成人晚市火锅一个唔驶$200,不过只得牛猪鸡、串烧及自助bar食物拣,唔知系咪疫情关系,自助bar配料选择真系好少,而且每款份量都好少,但系食肆内都坐满9成人,所以都唔敢攞,唯有俾多每人$128升级𠮶餐啦,点知特别汤底系另外收费,成件事就变得好唔掂喇,不过最后都叫咗椰子鸡汤底。我哋两个抱住俾咁多钱梗系食返够本既原则,升级咗既牛猪真系唔错,虽然好薄但系味牛味猪味好够,不过每次都只得6块,刺身有6款,味道新鲜度中规中矩,只是每次落单出菜上枱时间越来越长。海鲜拼盘,鱼系几好味,唔鯹,但系虾就唔掂,4只虾居然2只系坏,鱿鱼仔好韧,青口味道怪但食得嘅,所以叫咗第一盘就无咗要喇。当然都有试串烧及炸物啦,拣咗几款,炸虾,串烧炸莲藕,炸冬菇,炸墨鱼丸。串烧炸莲藕&炸冬菇都有啲辣,不过几好味,唯独少虾搅到我质疑自己似食梗炸面粉,超厚炸粉都食唔里面只虾,所以唔太好食。至于其他配料全靠𠮶汤底,只系鹅肠有啲苦味。我未必会再去食,食物味道质
至于其他配料全靠𠮶汤底,只系鹅肠有啲苦味。
我未必会再去食,食物味道质素都有待改善,最底限度食物要新鲜,而且加加埋埋好贵,如果系倾计多过食既咁就会再试。