2018-05-25
Bossy Royal Set $388/for two people-沙津或是日餐汤 选两客-头盘 选两款-主菜 选一款-Burger/Pizza/Pasta/Risotto 选两款Teddy Bear特饮(Chocolate & Cookies Smoothie) $58/杯一去到餐厅门口,我就不禁同朋友讲:「呢间餐厅真系好女仔呀!」装修甚至枱凳、杯碟,都系行粉红色或公主路线🤣仲要食dinner都会用tea set嘅三层架上菜🤣.我地拣咗食Bossy Royal Set,因为好似乜都有得食吓😂大家记得问吓是日餐汤系咩,如果系周打海鲜汤嘅话记得要拣餐汤🤘🏻好饮好充料小食头盘/主菜/Burger/Pizza/Pasta/Risotto都有唔少选择,搞到有选择困难症嘅我都唔知点拣好😂.小食头盘有十五项选择😮鸡翼、多士、芝士蟹肉酿蟹盖、玉子烧、Shake Skake薯条、焗菇等等⋯⋯我地决定加$38要Girl’s分享盘,分享盘有烧鸡翼、煎鸡软骨饺子、鸡肉串、炸芝士条同Shake Shake薯条😆我地实在太钟意食薯条,所以另一个小食头盘都拣咗Shake Shake双重炸薯条😆😝系炸薯条+炸番
-沙津或是日餐汤 选两客
-头盘 选两款
-主菜 选一款
装修甚至枱凳、杯碟,都系行粉红色或公主路线🤣
仲要食dinner都会用tea set嘅三层架上菜🤣
我地实在太钟意食薯条,所以另一个小食头盘都拣咗Shake Shake双重炸薯条😆😝系炸薯条+炸番薯条呢!
仲有十款Shake Shake粉俾你十拣一: 章鱼烧味/BBQ味/咖哩杯面味/香蒜味/芝士波味/烤鸡味/海苔味/黑胡椒味/玉米汤味/梅子味,好多味粉拣,仲有啲味道好特别咁🙈
我地保守啲拣咗烤鸡味😋
❗️原来随Girl’s分享盘嘅薯条都会送多一份Shake Shake味粉同纸袋,所以佢地俾多咗份烤鸡味粉我地🙈如果你地小食头盘都系拣分享盘同双重炸薯条,可以问吓咁有冇得拣多只味粉👅❗️
主菜都有六款选择: 海鲜拼盘/芝士菠菜意大利云吞/龙虾(需加$68)/低温慢煮三文鱼/西班牙猪腩肉/一口安格斯西冷。
我地要咗烧一口安格斯西冷。
西冷约烧到七成熟,加上法式香草牛油汁😋
伴碟嘅焗薯粒焗得皮脆😋
朋友话觉得整体咸咗少少,但可能我食开重口味,所以又觉得都ok😂🙈
Burger/Pizza/Pasta/Risotto方面,我地拣咗意式龙虾芝士薄饼同龙虾芝士意大利饭(需加$38)。
Pizza系非常非常薄身𠮶种,个饼底有点似饼干。
龙虾芝士意大利饭好rich,味道够浓啱我口味😋仲会附上钳俾你拆龙虾壳㗎!
不过可惜以上所有食物系同一时间送上,本身所有嘢都热辣辣,但真系食唔切😢
所以留到最尾食嘅pizza同意大利饭都难免冻了😭
❗️所以大家可以落单时问吓可唔可以分开两次上食物,先上三层架(2头盘+1主菜),之后先上Burger/Pizza/Pasta/Risotto❗️
另外特别要讲今次叫咗嘅特饮😆🤩
我叫咗Teddy Bear,即系Chocolate & Cookies Smoothie😍
外表上真系好cute,饮品上有熊仔饼干同朱古力曲奇🍪
朱古力沙冰颇甜,我就钟意等佢融少少之后饮,咁有啲似饮紧冻朱😝
见到后面枱庆祝紧生日,寿星系一个目测八、九岁嘅小女孩👧🏻佢个头绑住一个大大嘅粉红色蝴蝶结,真系好可爱又好match呢间餐厅😚
所以呢间餐厅除咗啱港女😈,港妹嚟到都会好兴奋🤣
PS 呢个set星期六、日及公众假期晚市不设供应呢🙈