白石烧烤场应该有唔少香港人都会嚟过BBQ~ 每逢假日呢个靠近乌溪沙嘅烧烤场,就会有一家大细或者一班朋友嚟依度烧烤!☺️我都今日趁着天气好嘅时候嚟咗呢一度,乌溪沙环境真系好唔错,而且呢个烧烤场可以饱览一望无际嘅海景~喺海边嘅时间仲有凉风吹过,所以喺度烧烤感觉都几舒服几唔错!😃我就一行六人嚟咗呢度叫咗个套餐食,乜都唔使谂咩都包晒,方便又丰富!套餐包咗好多唔同种类的食物,特别系海鲜都有好几款,例如系扇贝青口大虾,整体来讲海鲜都非常之新鲜。建议大家可以先烧咗啲海鲜,以免佢变质~我就特别喜欢佢嘅大虾,口感非常之弹牙。而其他肉类嘅选择都非常之多,佢仲唔会包左咗一只烧鸡,见着佢喺度烧到已经觉得好吸引🤩仲有唔少腌制过嘅鸡扒猪扒叉烧等等,非常好味🤤我觉得呢度仲有完做得特别好,即系佢有本手册介绍返唔同嘅食嘅烧烤模式,等大家知道自己点样样烧先系最好!除咗烧烤之外,呢度都有好多唔同嘅活动可以参加,啱晒小朋友来玩。今日我见到呢度有唔少嘅水上活动,睇落都好吸引😍总而言之呢度烧烤场唔单止环境优美,而且食物质素都非常之高,仲有不少活动俾人参加,真系好岩一家大细或者同朋友周末过嚟玩!