2021-07-27
难得一家4口去打边炉,谂起以前拍拖2人都成日去,啲嘢新鲜好味,所以就决定去荃湾呢间一锅堂。。。上到去,好快有位,无乜人等,都觉得有啲古怪,因为以前日日好多人排哂队,塞住哂lift 口。好坐低叫嘢食,用佢𠮶2维码,2公婆部手机都上唔到佢地𠮶网。。。好耐无食,老婆选择左A餐198加一,原来发觉只可叫牛,加出面啲丸。。ok,咁转B餐238加一。。。讲到呢到有啲想讲粗口,系多番啲嘢食选择,但好多样都唔新鲜。。。猪粉肠里面啲粉系苦,冬菇虾滑啲虾滑系叔。。。仲有𠮶蕃茄咩安格斯牛粒汤中啲牛系叔。。。喂,虽然唔系贵,但可唔可以唔好咁。。。总之10样有一半系一食就知濑嘢过哂气(都明白任食新鲜会争啲,但唔系咁过火呀??)成家人无哂食欲。。。叫左啲嘢已唔想食。。。早早埋单总共1004元。。。3大一小,我真系想小。。。P. S 佢地啲自家饮品,得洛神花茶放得入口,其他都。。。算啦,讲到呢到由于任食食唔饱,要去煮𠮶面。。。下次去海底捞或相马任食好过,呢间已black list.....