2018-10-01 794 浏览
大角咀大同新村𠮶附近呀真系超多嘢食。 呢间荣熙茶餐厅似乎出名奶茶, 啱晒我啦。不过期望过高失望嘅机会就越大。究竟佢哋嘅「金奶茶」过唔过到我把口呢?星期日嘅下午茶时段, 客人比较疏落。呢度食下午茶选择非常多, 餐牌都睇咗好一段时间, 先决定到食乜, 因为样样都好似好好食。<瑞士猪扒捞一丁面> 颜色唔会太黑, 味道唔会太浓, 啱我口味。 猪扒亦唔错。<鲜茄汁焗猪扒饭> 佢嘅鲜茄汁唔会太过酸, 番茄及猪扒都新鲜好味。炒饭底亦ok。<冻奶茶> 麻麻地, 啲柠檬薄到好似纸咁薄。 茶色比较混浊。<热奶茶> 其实……ok啰。但冇特别㖞。配唔上「金奶茶」呢三个字啰。误导咗少少。

鲜茄汁焗猪扒饭

冻柠茶

热奶茶

2018-09-30
$40.5 (下午茶)