2024-02-08
服务差 老板娘阿猪妈系间餐厅嘅败笔 做生意唔系咁做嘅终于见识到 原来啲差评系真㗎 !我其实已经黎过好多次,因为公司附近又近 lunch dinner 间唔中都会嚟其实都有少少恹恹地 (餐牌十年如一日 无新意)但经过今日我以后唔会再嚟!!😠首先 落单嘅时候 满头白发嘅老板娘系咁催你 啱啱坐低就不停 sell 你点啲贵嘅𩠌 ,酱油蟹 韩牛 韩猪 。。。。叫你点贵嘅套餐以前都会点嘅 但其实好一般,韩牛 韩猪 无乜猪味 ,牛肉有筋。。。。今日两个人食 又唔系好肚饿,我本身系唔食酱油蟹,又无点烧肉 叫了个锅和蒸蛋 ,个老板娘即刻黑面 !然后小菜以往都系食完可以refill 我地都唔系全部小菜食晒 只系薯仔𠮶碟小菜食完想refill 老板娘竟然话每碟加$10如果我第一次嚟,可能会以为真讲真我都冇乜食过边间韩国餐厅前菜系要加钱refill,我七年前开始黎呢度都系免费refill 平日lunch time 食呢度一百蚊都唔洗嘅set 都唔使加钱竟然今晚同我讲要加钱?我即刻问佢几时开始要加钱㗎?个老板娘用啲韩文加少少英文同埋广东话 意思话我哋点嘅𩠌太少 佢赚得唔够多,所以前菜要加钱!讲广东话嘅员工话
终于见识到 原来啲差评系真㗎 !
其实都有少少恹恹地 (餐牌十年如一日 无新意)
但经过今日我以后唔会再嚟!!😠
以前都会点嘅
但其实好一般,韩牛 韩猪 无乜猪味 ,牛肉有筋。。。。
个老板娘即刻黑面 !
然后小菜以往都系食完可以refill
我地都唔系全部小菜食晒
只系薯仔𠮶碟小菜食完想refill
老板娘竟然话每碟加$10
如果我第一次嚟,可能会以为真
讲真我都冇乜食过边间韩国餐厅前菜系要加钱refill,
我七年前开始黎呢度都系免费refill
竟然今晚同我讲要加钱?
我即刻问佢几时开始要加钱㗎?
个老板娘用啲韩文加少少英文同埋广东话
意思话我哋点嘅𩠌太少 佢赚得唔够多,所以前菜要加钱!
讲广东话嘅员工话唔好意思
都唔知点解个老板话今日前菜要收钱
令到佢哋好难做
其实个前菜我唔一定要食
唔系10蚊嘅问题
做生意唔系咁做嘅!恭喜你 失去了一个熟客!
成条街咁多韩国嘢 大把好食过呢间
真系咁系咁好食 又贵 个锅好咸 个蒸蛋无味