2021-09-29 68 浏览
1. 音乐分数0/5:间舖个playlist唔系太系cafe风格,唔系大众口味。如果你系想系到饮杯咖啡放松心情/想静静地做嘢,呢到唔系一个好嘅选择。有时播柔情嘅歌,有时播快歌,有时播R&B,有时播Rock嘅歌, 你要有心理准备先好嚟。2. 食物4/5:我地两个人当食个brunch,试咗个牛油果三文鱼bagle同焙茶蛋卷。坐低冇几耐就嚟咗个焙茶蛋卷,外层海棉蛋糕松软,入面个mousse够滑,仲有焙茶酱喺面,食落唔太甜,茶味适中,整体而言得体同好味嘅。另外个牛油果三文鱼bagle因为所有嘢都现成嘅,好难唔好味,但冇咩惊喜,就系牛油果加三文鱼加个包嘅味。bagle唔硬但无好有嚼劲,亦好明显价钱唔值$108,价钱set得太进取,如果唔系一心嚟试,见到价钱会有啲却步。3. 环境4/5:由于间舖新落成,装修风格都几靓,整体系白色加木色,又有啲假花/木棉花做装饰,都igable。坐位亦都唔系好逼夹,但就同一般嘅Cafe一样,虽然有两层但座位唔多,但打完卡就好走,啲歌真系好难顶)