2024-01-03
而排冻左劲多🥶连晏就有啲啲太阳都觉得冻!所以搞唔掂😂晏就都要冲去打边炉暖暖佢今次去左旺角既「壹号渔船」打边边🍲见佢出面个招牌劲大块!点知入到嚟个场都劲大个😂成16000呎,原来全层都系佢哋~自助火锅区同点心小菜区,然后我哋喺度F F如果咁大间铺系我哋自己你话几好😆大到影唔晒!佢哋舖头系以海鲜为主打🦐🦑🦞我行咗过去个渔池,好少见啲水会清澈到咁样!真系好新鲜咁我哋叫咗个C餐~$228 特级牛颈脊,仲要14:00后入座有八折!同埋Openrice 订座85折(无分时段)汤底我哋叫咗清润椰子鸡锅🐔个汤底一上到嚟劲香~饮落淡淡地feel到冇咩味精然后主打嘅海鲜,终于嚟到!有鲜海虾、海斑件、生蚝、小红鱿、花甲、墨鱼滑生蚝比我想像中大只!个人认为小红鱿同埋花甲特别好食😋好鲜!!因为系任点任食嘅关系,所以我都叫咗每样超过三次😆尤其系小红鱿!大推!不过佢呢度话主打海鲜,我冇谂过佢啲牛都几好食!好重牛味🐮同埋好欣赏佢除咗传统嘅酱之外,仲有其他未见过嘅酱(香菇牛肉酱,双椒鸡肉酱…)试左几正!如果有粥嘅话一定攞嚟捞粥食🤣仲有佢个野饮柜都有劲多款式嘅野饮!甚至有好多,我都系出边食放题未见过嘅!连象啤黑啤都有🍻同
所以搞唔掂😂晏就都要冲去打边炉暖暖佢
仲有佢个野饮柜都有劲多款式嘅野饮!甚至有好多,我都系出边食放题未见过嘅!连象啤黑啤都有🍻同埋佢个前菜都做得几出色!特别深刻系蕃茄🍅好新鲜!唯独是系甜品区普通咗少少,不过而个价钱同埋咁高嘅质素,CP值超级高!而且劲易食到回本😋