2024-07-18 584 浏览
本人系香港钓过几次,每一次都唔同店舖。去咁多间,虽然自己嘅技术唔系话高超,但系都会感受到个游戏体验。但依一间真系完全令我非常之失望。首先,环境装修一般,根本本身系喺KKday 用买一送一优惠去揾到依一间钓虾场。谂住两个人两个钟试吓轻松吓。 地点系观塘工业大厦,富泰大装修我都觉得还好,都接受到的。咁我同朋友系第一次钓虾,工作人员都有用心去同我朋友解释钓虾嘅注意地方,同埋点样先可以钓到虾。咁成个过程 头一个钟,我哋系冇虾上钓,咁我都唔系冇试过去其他地方调嘅时候第一个钟一只虾都冇,其实都好过运气同埋技术。 但系慢慢,我哋发觉,同一个钓虾池里面嘅人,钓到虾嘅数目系少之有少。 甚至一啲,自己带设备嘅高手嚟钓虾 好多时候喺其他钓虾场见到,佢哋都可能两三分钟就会钓到一只。 而我喺呢一个钓虾场,所有人成功钓虾嘅比率系十分之低。就算一个钟头之后场主咗新虾,但系可能都系头5分钟有少量客人钓到一两只。之后我哋发现,啲虾系唔会食你嘅饵,就算你feel到只虾拉扯,只虾多数都系经过,完全对你嘅虾饵冇兴趣。成件事我同我朋友觉得最呃人嘅系,就算有一啲客人钓上嚟嘅虾,系唔识反抗的。一啲跳跃反应都冇,可以就咁样摆喺枱面,

成件事我同我朋友觉得最呃人嘅系,就算有一啲客人钓上嚟嘅虾,系唔识反抗的。一啲跳跃反应都冇,可以就咁样摆喺枱面,啲虾郁都唔郁。

咁我哋最后尾用咗勾佢哋嘅方法,两个人一共成功获取到三只虾。 不过场主都好好嘅,知我哋得三只会另外有保底嘅虾俾我哋。
咁我哋参与嘅时间系夜晚9:00开始,我哋等咗差唔多15至20分钟先有位入去。所以完结嘅时间都差唔多11点半,冇等到佢哋嘅盐焗方法就咁攞生虾走。

而佢哋比我哋嘅生虾,拎走嘅时候都系郁都唔郁。

咁我唔知其他参与嘅人下系咪都系咁样经历,定系我系个别例子,咁啱佢𠮶日太多人钓虾,有啲虾可能水里面太冻全部晕晒,未够时间整醒佢哋。
但系我唔会再去第二次,如果唔系买一送一,我会更加嬲。
2024-07-12
等候时间
20 分钟 (堂食)
$135 (宵夜)
用餐优惠
团购