2016-12-21 3400 浏览
自己部门圣诞烧野食,谂住近公司就黎呢度又有公司优惠(秘书姐姐帮佢悭荷包吗?),沽寒脑细俾钱,都唔会有咩期望。揸左三架车去劲惊要揾位泊,路口好难揾,好彩有大车场泊车唔使钱👍🏻门口有几只猫猫好得意。价钱唔贵,一百蚊包一支水一烧野食好难揾到!入面好大可能寒流来袭无乜人,格局同元朗西铁果间差唔好,蓝色闪灯好靓,仲周围有电视睇。50$个炉,有豉油同够杰既蜜糖几好。野食呢就好搅笑,好似去左冻肉店,全部真空包装仲无解冻😱😱😱😱点烧呀⋯⋯今日仲咁冻得十度,好人啲个呀姨叫我地去冲冲水会快啲,我心谂呢啲野唔系要客做呀嘛。我明佢唔想浪费唔解冻就唔会返雪变坏,所以冻冰冰仲要去冲冻冰冰既水,其实冲水又浪费水😒野又未食好饿我好冻啰⋯⋯野食就极普通同少款式喇。鸡排鸡翼猪扒牛排鱿鱼叉烧金沙骨系咁多,棉花糖面包蕃薯锡纸要俾钱。蔬菜有粟米青椒茄子脆肉瓜无喇。其他丸得牛丸(定猪肉丸)鱼旦墨鱼丸芝士肠好咸既厨师肠同豆卜无喇。全部都有雪包住既😑9个人烧俾一个细菜篮,要用菜篮先攞得野食。即系咁我地明唔浪费架,但好心就俾个大啲黎喇放左蔬菜又无位放丸。个个出黎攞都要似以前pizza hut salad bar咁又咁阔就叠咁阔,有咁高叠咁高🙄做乜啫,又唔系好食我地唔会攞多架,但天气冻好肚饿想快啲食饱佢🙈烧左好多次丸,啲肉都仲系冻到石头咁😒咩事要饥寒交迫咁⋯⋯