餐厅: 意樂餐廳 (逢源大廈)
资讯:

餐厅: 意樂餐廳 (逢源大廈)
资讯:

2019-03-13 742 浏览
放工同男友去左筲箕湾揾食,见之前食过意乐几好食,所以带左佢去试,点知今次中晒伏。八点去到都要等位,等左十分钟左右。入到去我地坐Corner 位,两个人坐都几迫。我地叫左龙虾汁海鲜焗珍珠饭同美国豚肉斧头扒。斧头扒跟餐有个磨菇汤,暖暖地,汤面画左个好求其既星星图案,唔画好过画。饮落啲汤都有磨菇蓉,味道还可以。之后到龙虾汁海鲜焗珍珠饭,面头有好多芝士,海鲜有一只连壳既虾、一只无壳既青口、一只五蚊银size 既帆立贝、四只连壳既蚬同两个鱿鱼圈。以前一上菜就已闻到好香既龙虾味,但今次一啲都闻唔到,最惨系连食落都食唔出龙虾味😣,好似食紧西班牙海鲜饭咁,龙虾汁变左蕃茄汁,货不对辨 ! 之后黎个斧头扒,由于张枱太细,已经摆满晒,咁我地好心帮个侍应执好啲位比佢放啦,点知个侍应嫌我地执得唔好阻住佢,佢态度同语气劲差咁讲「等我黎执啦 ! 」!!!! 我即刻火左忍唔住黑佢面😡。可能佢都知出事,即刻不断解释同攞走堆餐牌 ! 放低碟斧头扒就系我面前消失 ! 讲返个豚肉斧头扒,都厚身,亦全熟,但块扒煎到好硬,啲肉好鞋,伴碟既薯条仲要系冻既👎🏻。啲野食同服务都咁差,唔会再黎 !
八点去到都要等位,等左十分钟左右。
入到去我地坐Corner 位,两个人坐都几迫。
我地叫左龙虾汁海鲜焗珍珠饭同美国豚肉斧头扒。
2019-03-12