2023-06-04 123 浏览
🌴瀑布园林玻璃小屋🌴呢一间位于香港公园里面嘅🌼Pondside🌼,可能唔洗我介绍净系望个景就已经知系边😂,呢度绝对系打卡胜地,事关后面系湖泊之余重要,有个瀑布仔,呢幅山明水秀嘅景真系唔系度度有,听闻如果要book窗边位就要预早差唔多半个月,真系一位难求,今日终于比我约到就嚟感受下呢一间湖畔餐厅😆😆佢哋呢度以西餐为主,有分午餐,下午茶同晚餐,而下午茶方面系传统嘅英式三层下午茶,有机会都想再嚟试,今日就试咗佢个Set Lunch,不过比我预期中差😩,有啲失望😔🌼 $198/person set,我哋叫咗两个set,首先强包头本人餐包,之后沙律,再加每人一个主菜,同埋两杯嘢饮🥗鸡肉沙律配蜜糖芥末汁 :我哋两个都嗌咗鸡肉沙律,另外𠮶款芦笋沙律温泉蛋,慢煮鸡肉嘅关系,食落好软熟,一啲都唔老,仲要有肉汁,另外再配上芥末酱,连埋沙律菜食好开胃😋🐟西京烧银鳕鱼 :主菜方面,加$60食呢一款银鳕鱼,另外配咗薯蓉,卖相睇落唔错,食落先知原来仲系生嘅🤢,好似啫喱咁,睇落去仲有少少透明,价钱都算,仲要整成咁,真系失望🤮🐑红酒烩羊肉 :另外呢一款羊肉炆得唔错,肉质有口感,唔会好苏,再配埋特制酱料同薯蓉,味道一流
🌴瀑布园林玻璃小屋🌴

呢一间位于香港公园里面嘅

🐑红酒烩羊肉 :另外呢一款羊肉炆得唔错,肉质有口感,唔会好苏,再配埋特制酱料同薯蓉,味道一流👍🏻

⚠️呢度嘅服务态度真系有待改善,始终呢度游客比较多,咁样太影响市容,有个女侍应(疑似染发),啲态度认真跩问一句答一句,又冇尾音,唔知系唔够人手定点,但都唔应该系咁,男士应较为好少少,但另外一位女侍应,后生啲,企接待位,黑头发,值得一赞,叫佢帮手照相非常乐意,影多几张都冇问题👍🏻👍🏻