2022-10-13
又做孤独的美食家,收工有d野系元朗搞未够钟就揾d野食,今日就试下铭师父,得知铭师父都定期会搞d派饭活动,相当有善心,所以都系其中一个支持既原因。铭师父个铺面几特别,密封晒系店外系望唔到入面环境,好有神秘感,入到去发觉环境都几企理,主要都拍埋左右两边 中间有一行张枱,位与位之间唔算好迫。南乳猪手捞面平时去粉面店都系食牛腩河多,但唔知点解今日突然想食猪手捞面,饮品就要加10蚊偏贵所以无叫,首先面既份量有d惊人,都几多下,可能有平时汤面既1.5倍,面既质地好烟韧,碱水味无话好重,猪手有3件,炆得几腍唔会过火,但略慊南乳味唔多够,似卤水猪手多d,另有几条生菜跟下,跟餐个大地鱼汤都几清甜,饮完唔会好渴。枱上有调味料,其中一樽好似咸菜咁既唔知乜黎,试左少少都几咸下,唔太岩我口味。铭师父d食物质素唔差,有d餐就比其他粉面店略贵少少,有d全日特价餐就相对抵食d但多数系丸类,37蚊包菜或鱼皮或热饮,间中都可以去支持下。
南乳猪手捞面