2019-03-22
餐厅:善衡书院学生饭堂 (沙田)地址:沙田香港中文大学善衡书院陈震夏馆1楼每逢午餐时间,善Can都会逼爆人,基乎每日lunch time都会座无虚席,有时排队拎野食可能要排成30分钟!真系够哂夸张。除左抵食之外,选择都唔少,当中比较出面嘅有口水鸡,好多人食完都大赞。今日午餐我就叫左双𩠌饭,系本人嘅至爱☺️每日都会有六款唔同嘅菜式可供选择,而我就拣左南瓜杂菌翠肉瓜同鸡锤,最重要嘅当然系叫多饭啦😂时不时我都会点中汤因为善Can嘅中汤系我少数觉得唔会加味精落汤嘅餐厅,而今日嘅汤系红萝卜青萝卜猪骨汤😍黎开善Can嘅真系要试下呢到嘅汤👍🏾鸡锤有腌制过但唔算好咸,不过就比人感觉唔系咁抵,因为得两只之余又比较细只,下次都系拣返多啲菜感觉好似健康啲🤪南瓜系我系善Can比较钟意食嘅一个𩠌,因为佢嘅南瓜蓉捞饭真系好惹味好好食🤤今日排队排左10分钟左右,中午12点几1点几就真系唔建议叫烧味部嘅野食等,真系会等餐死😂 顺带一题,繁忙时间用自动贩卖机会快好多🙈
地址:沙田香港中文大学善衡书院陈震夏馆1楼