2022-06-25
午餐时间好多打工仔排队食,排队等咗5分钟。入面座位似茶餐厅格局,少少迫。上菜速度都好快,方便啲打工仔快快食完。*秘方香茅鸡扒叻沙(特粗米粉)$68叻沙汤头偏稀,带香浓咖哩味、淡淡椰香,浓郁顺滑,微微辣,带啲椰奶甜味。配料简单:熟蛋、鱼蛋、豆卜,鱼蛋弹牙,豆卜索汤一流。其实应该叫掺掺,但我唔系好钟意掺掺,所以叫特粗米粉。米粉真系特别粗但都挂到啲汤,而且面质韧韧地,几特别。香茅鸡扒炸到外皮焦脆,鸡肉有少少嚡,但浓嘅香茅味搭救返,但都系略为油啲。招牌厚切8安士咖哩猪扒饭 $68厚切猪扒系星洲总厨必叫,所以我期望极高,食完系有少失望。猪扒连骨炸再厚切成块,皮虽然焦香又脆,但炸到油腍腍,而且肉质松散,熟晒但呈粉红色,似系用咗松肉粉。因为唔想食太辣,所以有一条辣椒嘅小印度咖哩,真系得BB辣,味道偏椰香甜。椰浆饭单食食到椰奶香,但加埋咖哩就食唔出椰子香。冻马拉三色奶茶 $12微妙…港式奶茶加椰糖,系几特别,但值唔值得加$12就见人见志。
秘方香茅鸡扒叻沙(特粗米粉)$68
秘方香茅鸡扒叻沙