2011-07-28 112 浏览
上年去完法国爱上其中一个当地既crepe一食难忘, 爱不释手听说香港依家有3间专食crepe既地方, 好开心的喔~~见呢间多好评, 不得不前来医口瘾呢~La Bigoudene 有火腿、emmental cheese、蛋、沙律同一款vegie选择 (either蕃茄、磨姑, onion 或者spinach) 我地选择左磨姑~~撩散左个蛋黄, 沟埋落火腿同芝士度食, 系一个法国人教落既地道食法。虽然我唔食蛋黄, 但真系食过好味既, 都会照住黎食~馅皮好有蛋香, 芝士煮到融融地连埋咸咸地既火腿, 所有材料虽然普通, 但呢个combination 其实真系几好食 Eckmuhl 有french reblochon cheese、potatoes, bacon, onion & salad; 磨姑味好浓, 咸度偏重。有薯仔粒其实几好口感~~ 呢度既外籍侍应仲话系recommend 既菜式, 虽然唔系话难食, 但放弃左海鲜馅, 都有少少后悔tim Le Pecheur 好正既甜crepe。Almond 焗得好香, 个cream 打得好creamy~~ choco 够浓味道够丰厚~~ 仲有D
上年去完法国爱上其中一个当地既crepe
一食难忘, 爱不释手
听说香港依家有3间专食crepe既地方, 好开心的喔~~

见呢间多好评, 不得不前来医口瘾呢~

Le Pecheur 好正既甜crepe。Almond 焗得好香, 个cream 打得好creamy~~ choco 够浓味道够丰厚~~ 仲有D 香蕉好甜切得好细致。小小的放系口入面yummy yummy~

Slider 有dry 同sweet 选择。我地均选择了dry, 贪佢多一点酒香味~ 涩了一点。唔知sweet 既会唔会好d 呢?!

食完之后好有满足感
好肥腻似的~
但决心下次要决战海鲜馅呢~!

Slider
La Bigoudene