2020-06-29 668 浏览
有史以来第一次觉得要写食评!无意中揾到呢间唔起眼嘅小店食拉面,格局好似喺日本街头嘅地道小店。虽然面嘅款式唔多,但反而对有选择困难嘅食客可能系一件好事。自己㩒机落单俾完钱,就可以坐定定等面到。日式叉烧拉面周围都食到,但呢度嘅汤底好香,味道啱啱好!最欣赏嘅系佢嘅叉烧!(我一向对日式叉烧无好感!) 无论系喺日本定香港,都从来未食过口感咁好嘅日式叉烧!食落去肉质仲系好 juicy,但又一啲都唔肥腻。𠮶种好味我实在唔识形容,总之就系食完之后好想俾其他人知道喺旺角闹市入面有一间 hidden gem,一定唔可以错过!食完之后,店入面我觉得似系老板娘嘅女仕好有礼貌咁多谢我。虽然戴住口罩,但你仍然可以见到佢喺口罩下面非常灿烂嘅笑容,系发自内心,而唔系公式化嘅笑容!因为小店座位有限,所以最啱自己一个或者拍住拖嚟食!
有史以来第一次觉得要写食评!

日式叉烧拉面周围都食到,但呢度嘅汤底好香,味道啱啱好!

因为小店座位有限,所以最啱自己一个或者拍住拖嚟食!