2019-03-13
今日朋友约我食饭,佢应该知我钟意食海鲜同埋汤饭,所以约我食呢一间六十六十。我初头以为正常野,但食落,我十分惊喜。如果十分系满分,sorry,我比十一分😂😂由长沙湾地铁站行过去间餐厅,大约十分钟。一到达已经见到餐厅满坐,要book 位嫁😱😱我地book 左位,等左一阵就有得坐。入面有三个餐比你选择,我地选择左最出名既蕃茄薯仔汤底火锅配汤饭。个餐可以选海鲜8种,再加六种火锅配料,好多野食👍🏻👍🏻啲海鲜真系好新鲜,元贝成只手咁大,重有鲍鱼,全部海鲜都非常鲜甜,满足晒我既食海鲜欲🥰🥰提提不家,海鲜可以吾加调味,直接进食先可以食到𠮶种鲜味😂开始前可以先饮一啖浓郁嘅蕃茄薯仔汤,再慢慢将海鲜加入火锅,慢慢品尝各种海鲜嘅鲜味。当食完海鲜,店员会为你送上另外六款火锅配料。但系食之前我强烈建议大家先饮一碗海鲜汤,番茄薯仔汤加入海鲜嘅鲜味𠮶种甜嘅感觉难以用笔墨去形容👍🏻👍🏻至于火锅食材方面,我哋拣咗鲜淮山花胶仔蟹柳等等。由于汤底已经有浓郁嘅海鲜味所有食材都吸收左蕃茄薯仔同埋海鲜嘅鲜味,令食材嘅味道有所提升,真系好好味👍🏻👍🏻当食晒所有火锅配料都已经好饱,店员系呢个时候会拎上一盘白饭,响你面前烹调蕃茄薯仔海鲜
我地book 左位,等左一阵就有得坐。
个餐可以选海鲜8种,再加六种火锅配料,好多野食👍🏻👍🏻
提提不家,海鲜可以吾加调味,直接进食先可以食到𠮶种鲜味😂
当食晒所有火锅配料都已经好饱,店员系呢个时候会拎上一盘白饭,响你面前烹调蕃茄薯仔海鲜汤饭,烹调当中仲会加入爆米花,出奇地呢碗汤饭系非常非常非常好味,我已经好饱,但系都食咗三碗汤饭。
食完之后,真系饱到上心口,食咗咁多嘢,埋单都只系$200一个人真系非常抵食。
我一定会再去帮衬呢一间咁抵食咁好味嘅海鲜汤饭。(记得先book位)