2023-05-22 12 浏览
朋友搬了新居,住了土瓜湾启岸。今日过来,专程探望他。我们两个都不会下厨,所以,就直接到他家楼下的鸣虎石头烧,试一下这间日本店嘅食物。原来,呢个餐厅仲有拉面食添。不过,我跟朋友就简简单单叫了个‘’韩式焗原条济州豚肉定食‘’💗,仲加多个超低食嘅‘广岛蚝杂菜煲’,惠顾晚餐主食,只系加38元,就有㗎啦。认真超值。㶽内有娃娃菜,3只广岛蚝,金姑,鲍鱼姑。好丰富。👍👍👍我已经好耐无去韩国,真的好挂住韩式烧豚肉。呢个定食正好解我对韩食思念。韩豚肉猪肉味重,焗起嚟,有香滑猪油香味,但又不会腻口。加上些微盐调起猪肉鲜味,真系好味。😋😋😋我们没有叫太多菜式,因为嚟之前已吃过下午茶。下次再试其他菜式。