2024-12-10
牧羊少年咖啡馆其实早几年前已经听过,但感觉都系一般cafe 无吸引我特登去试。直到早两日路经附近,食肆唔多,系无选择下就入咗呢间餐厅试下。入到去系比想像中舒服阔落嘅格局。枱系坐得舒服嘅,服务就属一般。简单点咗几样野:鲜忌廉野菌烟三文鱼长通粉,通粉份量正常,女仔应该会够饱,男仔食就可能唔太够。 卖样几靓,烟三文鱼份量好多,浓厚嘅忌廉包住每条通粉,好味。美中不足系唔够热。好味指数:流心蛋腐乳卡邦尼长通粉,同样地,通粉份量正常,女仔应该会够饱,男仔食就可能唔太够。佢嘅味道唔属于正宗嘅卡邦尼,所谓嘅腐乳同芝士好似,但卡邦尼本身就唔会加芝士所以感觉偏向芝士长通粉多d,要赞嘅系蛋汁捞埋嚟食都几香。未知系咪唔想整熟d蛋汁,所有通粉同样系唔够热。好味指数:照烧汁煎干蒜美国牛柳粒,抵!份量属多,煎得好好食,唔干唔柴,亦无筋,酱汁微微吊下味,香口。好味指数:冻朱古力牛奶咖啡,男朋友点嘅,自问唔系咖啡爱好者,所以未能评价,但男朋友话好饮。好味指数:NIL冻苹果肉桂香柠冰茶,惊喜!好香嘅肉桂味,入口第一啖真头系苹果批出现炉嘅味道。唔会太甜,饮到每样材料各自嘅味,我自己非常中意。但男朋友就嫌肉桂味太浓,似饮紧香
入到去系比想像中舒服阔落嘅格局。
枱系坐得舒服嘅,服务就属一般。
简单点咗几样野:
鲜忌廉野菌烟三文鱼长通粉,
好味指数:
流心蛋腐乳卡邦尼长通粉,
未知系咪唔想整熟d蛋汁,所有通粉同样系唔够热。
好味指数:
照烧汁煎干蒜美国牛柳粒,
冻朱古力牛奶咖啡,
好味指数:NIL
冻苹果肉桂香柠冰茶,
惊喜!好香嘅肉桂味,入口第一啖真头系苹果批出现炉嘅味道。唔会太甜,饮到每样材料各自嘅味,我自己非常中意。但男朋友就嫌肉桂味太浓,似饮紧香精😂
好味指数:
食咗大概HKD400, 话平唔平,食物系中上水准。但我可能会为左杯冻苹果肉桂香柠冰茶再帮衬