2022-05-16
Cafe 嘢食不嬲都麻麻,令我无咩信心,但系Kactus 令我喜出望外!咁嘅价钱食到有水准嘅食物系开心🥳😝🧇Blueberry Cream Cheese Croffle牛角包🥐+Waffle🧇=Croffle 食落比想像中酥脆,既保留Waffle嘅烟韧度亦不失牛角包松化感;加上蓝莓酱、冻干红桑莓同cream cheese 衬托,令整体减却腻滞感👍🏻🍰Traditional Tiramisu 材料混合度高,味道拿捏得啱啱好👏🏻蛋糕唔会过份湿润,面头咖啡粉亦无太甜太浓。整个蛋糕幼滑香软,咖啡味无太突出,适合怕甜人士😋🍵Green Tea Latte不过不失~ 茶粉与奶融合度高,饮品尚算幼滑但茶味久奉,若茶味更浓就好啦😆🍫🥛Dark Chocolate Milk唔错👏🏻 即使冻饮都感受到浓厚朱古力味,亦唔会有好假嘅甜味,甜度亦都适中,几好饮👍🏻 *有格调但比想像中细,平日去都等左45分钟,想像唔到假期点算🤣如果要等到个打卡位(office櫈+后面系posters)只可以靠运气🥲
牛角包🥐+Waffle🧇=Croffle
🍰Traditional Tiramisu
材料混合度高,味道拿捏得啱啱好👏🏻
🍵Green Tea Latte
🍫🥛Dark Chocolate Milk