2017-01-12 202 浏览
格仔靓景位朋友推介一间好有文清feel嘅cafe,话有我钟意既格仔。一入到去,见到真系全部都系格仔枱,仲要系白色,真系好钟意呀,感觉干净舒适优雅。由于lunch 时段冇咩人,个staff就安排咗个多装饰既位俾我哋。呢个位有灯,有圣诞装饰,有用铁桶装既餐具,仲有打字机。后面仲有沙发可以坐。👍🏼食咗2个lunch setLunch set 有香草包同沙拉香草包系干身款,香草味浓,适合食香草嘅人士。我朋友就唔钟意食,食咗一口就俾咗我食啦,觉得香草味太浓。沙律系用柚子汁制作,好欣赏👍🏼,味道特别,柚子味重,食落有少少酸同果香,好清爽。烟肉杂菌酱的饭糯米饭加上烟肉喺上面,卖样唔错。佢嘅饭感觉上有好多豉油,似鼓油捞饭嘅感觉,食全碗糯米,食完会好饱。上面烟肉有烟熏嘅味道,质感烟银。个碗特别,似80年代既碗,食完仲有公鸡图案。鲜茄大虾龙虾汁意粉入面有唔少虾,略数有多于5只虾,虾既size适中,中间有茄子肉。意粉食落有蕃茄嘅味道,但龙虾汁嘅味道唔突出。意粉比较淋身,太软既感觉😢。碟上有啲香草作装饰,令成碟食物嘅卖相提升。
格仔靓景位

食咗2个lunch set