2023-12-31 35 浏览
呢间熊仔Cafe我已经bookmark左一段时间 今次十二月尾同屋企人一齐去试下 多啲人可以叫多啲野食 仲因为系圣诞假期 餐厅出左个圣诞套餐 几抵食 出左地铁站街5-10分钟左右就会到餐厅我地叫左个二人圣诞套餐 前菜系忌廉芝士烟三文鱼沙律 食落好新鲜 会另外上个胡麻酱俾客人 个酱食落好开胃 同个沙律菜好夹 仲有个前菜黑松露鹅肝多士 有两客 都几大块 味道唔错主菜拣左明太子忌廉大蚬意粉 卖相好靓 大蚬围住意粉咁摆盘 摆得好有心机 大蚬既份量有好多 只只都好大只 仲要好厚肉 食落鲜甜冇沙 意粉食落好重明太子味 条条意粉都好挂汁 劲Creamy另一个主菜拣左纽西兰无激素草饲肉眼牛扒 呢个另外要加五十蚊 我地拣左五成熟 肉眼牛扒煎到岩岩好 食落好淋身好有肉汁 牛扒系厚身好大块甜品系睡眠熊慕丝蛋糕 有两只味可以拣 白熊系伯爵茶味 啡熊系芝士味 餐厅所有甜品都系自家制 我地另外加左$68蚊试埋佢地既朱古力雪糕窝夫 睡眠熊仔慕丝蛋糕会系窝夫上面 岩晒打卡 熊仔我地拣左伯爵茶味 成份窝夫加埋熊仔 卖相好靓 窝夫好大份 但系食落系淋身既窝夫 如果系脆身会更加好食 伯爵茶熊仔好重伯爵茶味 呢个几有惊喜 值

甜品系睡眠熊慕丝蛋糕 有两只味可以拣 白熊系伯爵茶味 啡熊系芝士味 餐厅所有甜品都系自家制 我地另外加左$68蚊试埋佢地既朱古力雪糕窝夫 睡眠熊仔慕丝蛋糕会系窝夫上面 岩晒打卡 熊仔我地拣左伯爵茶味 成份窝夫加埋熊仔 卖相好靓 窝夫好大份 但系食落系淋身既窝夫 如果系脆身会更加好食 伯爵茶熊仔好重伯爵茶味 呢个几有惊喜 值得一试

小食叫左个金沙单骨鸡翼 系四只鸡翼 不过就单骨上 食落劲方便 好重咸蛋黄味 几有惊喜 仲叫左个香脆薯角配黑松露酱 好大份 每条薯角都好粗好大条 炸到热辣辣金黄色 好好味 黑松露酱好香好浓味 配埋薯角好夹

跟餐有两杯饮品 其中一杯叫左特饮千语星晨 系一杯渐变效果既特饮 下层系橙汁 上层系蓝色蝶豆花菠萝汁 最顶层仲有只立体既蝶豆花熊仔冰 饮落酸酸甜甜几好味 仲叫左杯热朱古力鲜奶 拉花好靓 好香浓既朱古力味

整体黎讲 环境好靓 好多打卡位 餐牌多选择 食物好味 价钱合理 店员服务态度好好 值得一试
忌廉芝士烟三文鱼沙律
黑松露鹅肝多士