2021-10-24 291 浏览
今日去麦当劳嘅时候,就见到隔离依间吉豚屋出咗新嘢,有呢个[中州鱼介豚骨拉面]同埋[中州鱼介酱油拉面],身为鱼介拉面迷的我当然不会亦不想错过,咁咁啱又有一排冇食而且之前都觉得ok就谂住夜晚去食。跟住到咗夜晚大概6:55,见到仲有少少座位,就顺利地直接入咗去,坐低之后就见到仲有一个乜嘢姜怱酱炸虾鲔鱼丼,嗌咗一份,另外仲嗌咗一个[《中州鱼介豚骨拉面》]嘅餐,$22仲可以加一个迷你饭,我就嗌一个咖喱吉猪饭。首先上嘅就系迷你吉猪饭,整体嘅肉外皮酥脆,肉质不过不失,但咖喱酱汁就唔辣,钟意食辣同惹味啲嘅可能就唔系咁啱啦。跟住就系套餐主要嘅中州鱼介豚骨拉面,汤整体嘅鱼介非常浓郁,超级,面亦都系烟韧嘅,而且豚肉嘅肉质非常淋,香味非常浓厚,隔离嘅紫菜亦都吸收咗好多汤,食落系渗晒啲汁出嚟,都系一个字,。最后就要讲依个和味姜葱酱吉列炸虾鲔鱼丼,𠮶啲姜葱酱有啲洋葱味以及系咸咸哋嘅,捞饭食都,炸虾嘅外皮非常之松脆,大件夹抵食,$59都可以好够食,鲔鱼嘅肉质就比想像中弹牙。感觉吉豚屋嘅品质真系有进步。不过我就暂时未食过外卖⋯⋯
今日去麦当劳嘅时候,就见到隔离依间吉豚屋出咗新嘢
迷你咖喱吉列猪扒饭
首先上嘅就系迷你吉猪饭,整体嘅肉外皮酥脆
,肉质不过不失
,但咖喱酱汁就唔辣,钟意食辣同惹味啲嘅可能就唔系咁啱啦。
中州鱼介豚骨拉面
和味姜葱酱吉列炸虾鲔鱼丼
最后就要讲依个和味姜葱酱吉列炸虾鲔鱼丼
,𠮶啲姜葱酱有啲洋葱味以及系咸咸哋嘅,捞饭食都
不过我就暂时未食过外卖⋯⋯
2021-10-24