2020-01-25
喺呢个高兴嘅年三十晚,与家人团聚嘅时刻,我哋一齐去咗喜相逢共进晚餐!我哋食嘅时间相对比较早,仲系未天黑,食完就可以去行下街啦店舖干净企理简单舒适 ,令人坐得好舒服。餐牌有好多唔同种类嘅小食, 同埋各式各样嘅饺子, 有煎嘅, 亦都有汤嘅 ,任君选择。 同时亦都有唔同嘅饮品 ,每一样都好吸引,我哋都拣咗好耐, 犹豫食边一样好 ,因为样样都好想食!!! 最后点咗四个菜 ,有麻猪耳, 水晶皮蛋 ,韭菜猪肉汤饺, 同埋重庆小面。 率先送上嘅就系麻辣猪耳, 我同家人都唔太食得辣, 所以叫咗小辣, 卖相相当之靓! 猪耳同青瓜捞埋一齐 ,上面就系佢嘅酱汁 ,同埋配料 , 一流! 我同家人最爱的猪耳, 因为好有咬感! 佢嘅酱汁真系好正,小小辣, 酸酸地, 劲好味!呢个就系水晶皮蛋,同我平时食嘅皮蛋唔睇一样, 平时食嘅皮蛋都系黑黑嘅,但系呢个皮蛋系超透明, 蛋黄橙黄, 仲有青瓜伴碟,黄黄绿绿, 好喜庆嘅感觉 !呢个皮蛋好烟韧,配少少特制嘅酱汁,滋味动人!系煎饺同埋汤饺之间我哋选择咗汤饺, 冇咁热气, 呢个韭菜猪肉饺, 我真系好钟意食 !香浓嘅韭菜味涌入鼻, 配埋浓浓嘅汤底, 好正!最后一碟菜系重庆小面,我
我哋食嘅时间相对比较早,仲系未天黑,食完就可以去行下街啦
店舖干净企理简单舒适 ,令人坐得好舒服。
最后一碟菜系重庆小面,我哋再次叫小辣, 除咗面, 佢仲有鸡丝同埋青瓜, 配埋麻酱同埋麻辣汁 ,面嘅质感软身, 麻酱配麻辣捞面真系超级好味!又唔会太辣 ,正呀!