#云吞面关注组 久违的云吞面🍜麦文记位于澳牛隔离 澳牛超级多人排队 其实真系值得排咁耐咩🥱?Anyway 中意食云吞面应该都听过麦文记 超过60年历史既老店🧓🏻只此一家旧式香港粉面店〰️味道也很不错呢💗上汤云吞面 $36云吞面份量相对少🍜但系做到好精致 汤底系传统既大地鱼汤🐟十分之香甜😋清澈同埋顺喉 一黎已经饮左几啖 云吞面好有弹性 入口爽脆幼滑唔会有碱水味👍〰️而云吞系大大粒全虾肉既云吞🦐无加猪肉 真材实料〰️😝亦都系经典既散尾云吞 足料又鲜甜✔️云吞捞面 $46云吞捞面既份量就比较多了😚而且加猪油去捞个面 令到个面更加香同唔会痴埋一旧 咁就容易啲夹🤓都系选用返鲜虾云吞🦐再配碗大地鱼汤🐟可以俾我地润润喉 唔怕捞面太干身〰️

上汤云吞面 $36

云吞捞面 $46