2023-05-03
听讲手工意粉比较弹牙想试吓系唔系去咗英皇道1001号原来成幢唔同层数都系餐厅唻鲗鱼涌地面嘅餐厅一到lunch hour就打蛇饼如果喺附近返工可以考虑唻呢度食餐厅装修好少女心估唔到饮品都系✦ Lemonade $40Lemonade加咗蝶豆花捞埋柠檬会由蓝变紫!✦ Love Hug $108Love hug更加系为打卡而设嘅cocktail应该都算呢度嘅signature cocktail如果有人呢刻著到sailor moon或者Lolita咁出现喺餐厅都绝对唔会感到意外!😆至于食物手工意粉系咪一定要al dente我觉得唔系✦ 卡邦尼手工意大利粉 $98例如呢个Cabonara就系稔身啲先索得多汁如果al dente 咁变咗汁还汁 粉还粉 就冇咩意思 而家有啲mushy 有啲啲分唔到𠮶啖系汁定系粉 几好几好✦ 蒜香鲜虾手工意大利粉 $98至于蒜香鲜虾呢个就真系食到手工意粉比起机制意粉来得有𡁻口同烟韧嘅口感 因为佢较干身 辣椒 蘑菇令佢本身嘅蒜香更丰富Microgreens就令成个粉有层次咗✦ 炸脆黑蒜沙律酱薯条 $68最后除咗嗌咗个黑蒜薯条配两杯drinks饮住食✦焦糖炖蛋仲嗌咗个焦糖
想试吓系唔系
餐厅装修好少女心
估唔到饮品都系
✦ Lemonade $40
Lemonade加咗蝶豆花
捞埋柠檬会由蓝变紫!
✦ Love Hug $108
Microgreens就令成个粉有层次咗
✦ 炸脆黑蒜沙律酱薯条 $68
最后除咗嗌咗个黑蒜薯条配两杯drinks饮住食
✦焦糖炖蛋
仲嗌咗个焦糖炖蛋!
果然唔会失望
咁少女心嘅cafe