2023-04-18
NACASA Cafe 已经开咗一段时间系上环嘅小巷入面,装修充满异国风情,cafe设有两层,上下层都有打卡位呢😍。假期嘅下午同朋友嚟到食咗个Tea Set 整体不错唷~Afternoon Tea Set 3-6pm上层甜点🍮Tea set 最紧要系食scone,佢哋嘅scone又几好,搽多啲蜜糖同牛油,真系加哂分👏🏻,另外个两款系果干Brownie,同热情果慕丝蛋糕,Brownie果干比例都几多可以中和返brownie本身嘅甜度,下层咸点🌭迷你法式龙虾包,香草鸡肉肠米纸卷,摩洛哥手斯猪肉挞、带子一口挞、日式拖罗蓉挞,几款𫟼类都系用紫薯挞做底,挞底入口香脆,好吃😋。个人几钟意食佢个米纸卷,米纸卷外皮相对厚身,所以好有口感🤤。饮品方面,可以选择 {春秋},或者薄荷茶,我哋今次饮咗春秋,其实系苹果话梅特饮,入面有苹果干,桂花,同话梅配梳打水,清甜解腻。
Afternoon Tea Set 3-6pm
上层甜点🍮