等咗好耐,喜茶终于杀入香港啦!以前去内地旅游成日都要饮,依家喺香港都可以随时饮到,真系超方便。最正嘅系可以手机扫码落单,唔使再好似以前排长龙,大大节省时间,呢点真要俾个like🤪👍🏻👍🏻我今次试咗两杯招牌。先讲多肉桃李,入口冰爽,新鲜嘅桃李果肉粒粒分明,咬落去卜卜脆,混合住清新嘅茶底,果香同茶香交融,酸酸甜甜😺😺再讲烤黑糖波波牛乳,黑糖熬得恰到好处,焦香浓郁,波波 Q 弹有嚼头,一吸就停唔到口。底下嘅牛乳醇厚,同黑糖珍珠好match ,甜度刚刚好🧋🧋🧋喜茶香港店冇令人失望,无论系出品质素定落单方式都好贴心🫶🏻 价钱虽然对比内地唔算平,但论味道同用料,绝对对得住价钱,绝对会成为我哋日后下午茶嘅首选之一😻😻