2016-06-24 1722 浏览
想黎呢间Bar & Restaurant到食野好耐,因为见到有一杯卖相靓靓嘅鸡尾酒,第一次去摸闭门羹,今次终于去到喇店面其实唔大,只可容纳20人以内,近吧枱嘅灯光就比较暗,外围嘅地方就比较光,不过已经俾其他人占据咗,唯有坐入去暗啲嘅地方呢到食物都系其次,鸡尾酒先系主角,我早早就已经决定咗要𠮶杯靓靓嘅鸡尾酒,但系竟然今日无得饮!!!!!!我黎嘅目的无咗,即刻系心中咒骂咗千句粗口,仲想即刻走,不过坐低咗,突然起身走又好似好样衰,所以只好拣过另一款……无得嗌𠮶杯我真系好唔开心,无奈下我要咗杯Pisco Night,味道偏向酸酸嘅果味,后味有碌柚的酸甜味,都唔错,如果可以再花多啲心思系𠮶卖相到就好喇,话晒都唔系平嘅鸡尾酒虽然系以酒为主,但系都要嗌啲野食黎送下酒先得,所以叫咗呢个炸薯条配黑松露酱,佢唔系一个普通嘅炸薯条,而系烟熏过嘅炸薯条,一打开个盖,啲烟就已经快快飘走喇,好难捕捉到。薯条睇落好似无咩味道,不过系可以食到有淡淡嘅烟熏味,点埋松露酱,都系唔错嘅伴酒小菜另外仲叫咗一个炸一口粟米饼,外表雪白嘅炸粉,上面放上少量橙色嘅蟹籽作点缀,脆脆嘅表面系用米通作为整成嘅,中间有奶白色嘅黏稠液体,味道
另外仲叫咗一个炸一口粟米饼,外表雪白嘅炸粉,上面放上少量橙色嘅蟹籽作点缀,脆脆嘅表面系用米通作为整成嘅,中间有奶白色嘅黏稠液体,味道唔似系粟米,比较似系炸鲜奶,口感几特别,味道都几好
最后再要咗个主菜share,就系大热嘅龙虾包配炸薯条,现家有唔少嘅餐厅都相继推出龙虾包,呢到嘅龙虾包就稍为逊色咗啲,面包系用排包,虽然用咗牛油烘过,不过烘得唔够耐,所以面包唔系脆身,而龙虾肉就煮得几好,但系整体上单调咗啲,好彩随薯条附送黑松露酱,将黑松露酱搽落面包到,再连埋龙虾一齐食,味道好好多