2023-01-11 56 浏览
吃面 | 主打亚洲各式菜TST k11 Musea 都有间分店,估唔到荃湾愉景新城亦都开左一间分店,吃面menu 度有各款既菜式,真系可以一间店度食到晒世界各地既美食除左主食之外,亦都有唔同既小食,饮品同埋甜品,真系几贴心,一间餐厅可以由前菜食到甜品。入到餐厅,见到光线十分光猛,座位亦都好阔落,几grand系买左餐之后,店员会俾个机仔我地,之后机仔震就可以出返去拎餐🔶东南亚风味—海鲜喇沙 $88喇沙味道好浓郁 我钟意重味道喇沙海鲜有青口 虾 鱼旦 仲有豆卜同糖心蛋作为配菜喇沙味道好香浓 呢个喇沙绝对要再返黎食🔶东南亚滋味—肉骨茶配饭 $88呢款肉骨茶系就系香港人口味 唔会太过浓肉骨既份量都好多旧 而且煮到一咬落去就甩骨除左排骨之外 仲有腐皮 金针 同埋豆卜将肉骨茶捞落饭度食 岩晒🔶吉列猪扒 $58吉列猪扒炸到好香脆,外表系炸到金黄,外皮脆口香口猪扒肉汁都保持到 唔会太干 而且猪扒有肉味炸得好好🔶笑哈哈小食拼盘 $38有唔同既公仔造型 鸭仔熊仔 好得意除左得意之外 味道亦都好好 炸薯唔会炸到好干身 保持到薯仔既水份 食落去薯仔味道够浓够好味🔶摩摩喳喳 $36 马来西亚既甜品 配料有椰奶、
吃面 | 主打亚洲各式菜

入到餐厅,见到光线十分光猛,座位亦都好阔落,几grand

🔶东南亚风味—海鲜喇沙 $88

肉骨既份量都好多旧 而且煮到一咬落去就甩骨
除左排骨之外 仲有腐皮 金针 同埋豆卜
将肉骨茶捞落饭度食 岩晒

🔶吉列猪扒 $58
吉列猪扒炸到好香脆,外表系炸到金黄,外皮脆口香口
猪扒肉汁都保持到 唔会太干 而且猪扒有肉味
炸得好好

🔶笑哈哈小食拼盘 $38
有唔同既公仔造型 鸭仔熊仔 好得意
除左得意之外 味道亦都好好

🔶摩摩喳喳 $36
马来西亚既甜品 配料有椰奶、西米露、芋头粒等
各样都煮到岩岩好 唔会煮到烂晒
椰奶味道比较浓郁 配起芋头粒都好夹

🔶芒果燸米饭 $ 48
芒果十分甜,拍得住系泰国食既芒果
燸米饭煮得岩岩好 唔会过软过硬
椰汁甜甜地 配起黎好夹 有返左泰国既感觉

🍴整体评价:
足球为主题装修 红色为主题
西餐食物质素都好高 座位阔而且舒适
烧谷饲牛肋排好好味 必点
即制梳乎厘班戟都好得 松化而软绵绵
推介指数: ⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 荃湾青山公路荃湾段398号愉景新城1楼1016-1018号舖

付款方式
Visa Master AlipayHK 支付宝 现金 Apple Pay Google Pay