最近,妈咪入屯门医院做手术,我同姨姨一齐去探佢。竟然,我哋未到,妈咪打俾我,话我知已经醒咗,真惊喜!探完佢,已经 8:30,我又唔熟兆康苑,经过望到有间大排档。记得 10 前,我同一家人都帮衬过,姨姨亦无所谓。呢度门面一般,大排档 Look 。有室内及室外,所以不时嗅到烟味!不太好受!我哋两个人,叫咗两𩠌一汤。清炒豆苗 $42炒得有镬气,豆苗保持翠绿有口感,不算油,清清地;都几大碟,可能有一斤菜份量。西柠蒸乌头 $45 呢碟系姨姨拣,平时食惯豉油蒸乌头,我觉得西柠蒸乌头几特别!有新鲜感!乌头蒸得够腍,但系唔系咁滑!西柠唔系新鲜柠檬,用上柠檬干,加上葱丝,够香;味道出乎地好味!例汤 :西洋菜汤 $18 ( 一窝 )西洋菜及猪肉一齐煲,汤份量好多,平均每人有 3 ~ 4 细碗 (不是饭碗),好似加咗些少味精,咸得嚟宁舍好味!白饭 $7/碗满满一碗,够软熟,有饭味!估唔到食物有水准!

我哋两个人,叫咗两𩠌一汤。

清炒豆苗 $42

西柠蒸乌头 $45

例汤 :西洋菜汤 $18 ( 一窝 )

白饭 $7/碗
满满一碗,够软熟,有饭味!

估唔到食物有水准!

2011-01-14
  • 清炒豆苗