2024-04-14 750 浏览
点解吾似食紧和牛?寿喜烧牛会有牛臊味?吾怪得啲好评大多数都只系话lunch set好抵食!CP值好高!但系就无咩讲到啲牛有几好食😂😂😂而我同朋友系第一次黎食dinner当食完第一块牛终于知点解😌最平𠮶款赤身A5牛切片仲要食到有牛臊味仲有碟系有黑点㗎omg😩😩😩有图有真相!放心讲完啲牛讲返服务先餐厅有90分钟用餐时间,我明想客人尽快食完走,可以翻多转枱所以一次过将成个set除咗甜品之外既野都上晒,包括饭!侍应同我地讲食完前菜会帮我地烧第一块肉,之后就自己烧但当我地岩岩食紧前菜无耐,有个应该系男经理就行过黎话帮我地开左炉先见佢放左旧牛脂肪落去抹匀左个pan底之后佢叫食紧前菜既我地可以搞匀左碗鸡蛋先俾佢一阵放块牛落去点解个pan都未热,又无同我地讲声就好快放左块肉落去,跟手落埋汁煮我地都呆咗,心谂咩事,我对筷子夹紧前菜食紧之际要我地搞匀咗蛋先都算仲要hea到乱咁煮俾我地系想点?俾完块牛我之后佢叫我朋友都可以搞匀只蛋先,再加多句:「如果唔想搞只蛋住,可以俾我放块牛喺碗饭上面。」真系呆晒! 重点我地都未食完前菜,就算煎完我地都未食得切,咁块肉都冻晒啦,一系就咪叫我地食前菜先同埋落pan煮之前系咪
点解吾似食紧和牛?寿喜烧牛会有牛臊味?

但系就无咩讲到啲牛有几好食😂😂😂
而我同朋友系第一次黎食dinner
当食完第一块牛终于知点解😌
最平𠮶款赤身A5牛切片仲要食到有牛臊味

仲有碟系有黑点㗎omg😩😩😩有图有真相!放心
讲完啲牛讲返服务先
餐厅有90分钟用餐时间,我明想客人尽快食完走,可以翻多转枱
所以一次过将成个set除咗甜品之外既野都上晒,包括饭!
侍应同我地讲食完前菜会帮我地烧第一块肉,之后就自己烧
见佢放左旧牛脂肪落去抹匀左个pan底之后
佢叫食紧前菜既我地可以搞匀左碗鸡蛋先俾佢一阵放块牛落去

仲要hea到乱咁煮俾我地系想点?

同埋落pan煮之前系咪都要睇吓客人ready好未啊!

当佢整完头两块牛就放左菜落咗寿喜烧酱汁,叫我地十分钟后反下佢,同埋吾好俾佢干身,会痴底
但佢开到个火劲大,好快就干晒水,加上个pan又浅,啲汁同油系咁弹到周围都系😅
无水又会痴底,多水又做吾到寿喜烧嘅效果!
所以成件事都几失败同崩溃🤦🏻‍♀️
我地自己再煮完第一块食之后已经好想拿拿声煮埋食埋走😩
‼️明明寿喜烧应该系好好享受过程既一餐饭,但竟然俾到我地越食越失望,唔想再逗留嘅感觉,真系太差了
‼️
又无人帮我地加茶,见到经过加紧隔离枱即刻叫住佢麻烦帮手加茶,先有幸获得珍贵嘅半杯茶😅😂
个寿喜烧汁太浓味,咸甜味太重!就算落左好多水都系过咸😢
跪求老板见到大家嘅负评都会正视问题同改良,大家都真系平心而论,专登花时间将真实嘅感受讲出嚟🥹
唔系食饱无野做先打,始终我地只系唔想有更多朋友食难得约去食餐饭都有个刻骨铭心嘅不愉快经历而已😣😔
我第一编食评就贡献咗俾不愉快经历
2024-04-13