2022-10-25 1232 浏览
中环又一新开小店月头开左嘅呢间餐厅,喺歌赋街街尾,对于平日返工得一个钟lunch time嘅我,确实不足,唯有请下time off早D过去冇乜人最适合影相,不论店外墙身,还是店内,都有好多好靓嘅猫猫画作,啱晒钟意猫嘅我😺百零蚊嘅set lunch,包个沙律,main,甜品,都算唔错不过沙律有点少,main可以拣burger, chicken salad, 或者两款spaghetti,分别系shrimp spaghetti with pink sauce (原来系有D龙虾汁)我就拣左简简单单嘅tomato ricotta cheese spaghetti (店员告知因为冇burrata cheese,所以用ricotta代替) 芝士个度食到微酸几清新,似系加左少许柠檬汁甜品方面,冇panna cotta,只有雪糕或者是日精选:Apollo,原来系椰子+热情果,面头再洒上开心果碎,整体味道唔会太甜,如果想试其他只需加廿蚊 (原价都要$48一件)本身打算再另叫D饮品,不过食完都觉得够饱所以放弃左,下次要试番佢D咖啡,或者鲜奶抹茶
中环又一新开小店

2022-10-19