今次去食点咗五样野食,每样都几满意炒通菜系最为惊喜的,口感很脆爽口但系一啲都唔苦,有豆酱味再带啲辣,好好味,非常推荐~因为朋友想试菠萝炒饭就点咗个,菠萝味同埋海鲜味都唔算重,但系又好入味唔会食唔出,加埋肉松同其他配料口感都好好。我本人其实系一般钟意菠萝炒饭,但系都觉得呢个好好味,值得一试。喺泰式餐厅点餐一定会食到pad thai,呢个唔会太甜,一起配嘅egg omelette加埋花生同埋chili flakes有提升到整碟粉嘅味~𠮶虾系炸嘅。𠮶炸虾就正常,无话特别惊艳但系都唔会话差。杯泰式奶茶我觉得几抵。+$15就有好大一杯,无好多出边卖泰式奶茶嘅通病,唔会有𠮶种好假或者artificial嘅味道,亦都唔会太甜,都唔错~𠮶芒果糯米饭就正正常常,属于可点可唔点点。泰grill的确俾到惊喜我,因为我作为一个唔钟意菠萝炒饭嘅人会觉得个炒饭好好味。我同朋友都觉得几钟意,因为啲野都唔算好重口味所以唔会偏咸或偏甜,对我哋来讲啱啱好。呢间餐厅嘅食物同埋份量来讲喺basehall都算系唔错嘅一个选择~我觉得一定要点嘅系个炒饭同埋炒通菜,奶茶同埋pad thai都OK,至于芒果糯米饭就睇你个人有无想食
今次去食点咗五样野食,每样都几满意

Stirred  Fried  Morning  Glory

Thai Pineapple Fried Rice with Seafood

Omelet Pad Thai with Fried Tiger Prawns

Thai  Milk  Tea

𠮶芒果糯米饭就正正常常,属于可点可唔点点。
Mango  Sticky  Rice

我觉得一定要点嘅系个炒饭同埋炒通菜,奶茶同埋pad thai都OK,至于芒果糯米饭就睇你个人有无想食甜品无话特别要点。
Thai  Milk  Tea