🇹🇭又系泰菜呀!由以前唔食到依家成为咗泰菜嘅爱好者😌原来呢个世界真系咩都有可能🤭!呢间位于铜锣湾L Square 嘅 Chang Thai Restaurant & Bar 系由正宗泰国师傅去设计菜单😍所以菜式非常正宗! 就系调味料丰富😻同够辣呀!🌶🔸冬阴功墨鱼饼(4件) $98必食小食之一! 墨鱼肉质超新鲜,咬落系弹牙㗎!而且配埋冬阴功嘅酸辣嘅味道 ,原本以为好奇怪,点知食到lamlam 脷呀👅!🔸铁板猪颈肉炒椰菜苗 $118 系妹妹最爱嘅猪颈肉啊🐷!肉质爽口冇令我失望!呢度菜对于我来讲都系比较辣的🌶🌶,当中加咗蒜🧄, 令到成道菜都好惹味👍!但就偏咸,用嚟𩠌饭就最啱!😍🔸泰式黑椒辣炒牛肉$148哇!呢度菜嘅配料超多🤭,包括:炸干葱、芫荽、蘑菇、红椒、萝卜、紫洋葱等! 同埋都系有好重黑椒味😂!夹埋牛肉, 好入味der!👍🆕醉猫鸡肉炒意粉呢个系新推出嘅菜式🎊! 意粉面质介乎中间偏硬!味道比较辛口🌶,因为佢加咗原粒黑椒落去炒,仲加咗蘑菇、粟米仔、芫荽同三色椒等配料!至于点解系叫"醉猫"就系因为泰文译名😂喵!🐱另外,值得赞下呢到嘅泰式奶茶🧋!平时嘅我好怕饮,因为怕好甜😣, 但呢到系冇叫少甜
🇹🇭又系泰菜呀!由以前唔食到依家成为咗泰菜

🔸冬阴功墨鱼饼(4件) $98
冬阴功墨鱼饼(4件)

🔸铁板猪颈肉炒椰菜苗 $118
铁板猪颈肉炒椰菜苗

🔸泰式黑椒辣炒牛肉$148
泰式黑椒辣炒牛肉

🆕醉猫鸡肉炒意粉
醉猫鸡肉炒意粉

另外,值得赞下呢到嘅泰式奶茶🧋!平时嘅我好怕饮,因为怕好甜😣, 但呢到系冇叫少甜嘅情况底下,甜度适中且茶味香浓!💯
泰式奶茶

冬阴功墨鱼饼(4件)
铁板猪颈肉炒椰菜苗
泰式黑椒辣炒牛肉