2021-12-17
今日同朋友一齐喺乐富买日用品,大概傍晚嘅时候有啲肚饿,再决定喺附近揾间餐厅食。呢间台式餐厅好多分店,估唔到原来乐富都有分店,见到佢个餐牌有好多新菜式,不论系主菜定系甜品方面都有我想食嘅嘢。因为晚市黄金时间所以都等咗10分钟左右,10分钟之后店员就安排我哋坐入边嘅位置,呢度嘅服务态度真系好好,店员好有礼貌,真系超级超级有礼貌!而且都好友善。今次嗌嘅嘢食都系一啲之前冇食过嘅。古早红烧牛肉拌面: 呢个面条嘅份量都几多,同朋友一齐食就啱啱好,好欣赏呢度嘅糖心蛋,生熟啱啱好,面条亦都有做调味,佢香辣辣好好味。红烧牛肉好软腍,我同朋友一人一件。乌贼汁奶油中卷手作面: 呢个卖相黑蚊蚊但系好好味,面条烟烟韧韧,弹口又有口感,奶油嘅味道好香,但系又唔会好腻😍令人一啖接一啖!乌贼份量都几多,好厚实嘅口感!蜜糖砖块(青苹果酪梨🍏): 每次嚟到依度真系一定要食佢嘅蜜糖砖块🧱,不过青苹果依个就系特别口味,$88呢个价钱都几抵食,食完个主题食依个一定够饱,而且仲好满足!制作时间大约20分钟,上菜嘅时候真系比依个卖相惊艳到!薄荷绿色真系好适合打卡啊,我朋友平时都唔会相机食先,但系今次佢竟然抢先系咁影相📸️就证明呢个卖
蜜糖砖块(青苹果酪梨🍏): 每次嚟到依度真系一定要食佢嘅蜜糖砖块🧱,不过青苹果依个就系特别口味,$88呢个价钱都几抵食,食完个主题食依个一定够饱,而且仲好满足!制作时间大约20分钟,上菜嘅时候真系比依个卖相惊艳到!薄荷绿色真系好适合打卡啊,我朋友平时都唔会相机食先,但系今次佢竟然抢先系咁影相📸️就证明呢个卖相系有几靓!
脆脆黑糖瀑布珍珠奶茶🧋: 黑糖甜甜蜜蜜,黑糖同珍珠奶茶真系绝配,顶部仲有啲奶盖,呢个奶盖好香呀!串住3粒芋圆,烟烟韧韧为成杯饮品增加口感!