2023-05-30
话说庆祝结婚纪念日嘅下午,老公话要带我去饮咖啡,点知原本佢见到𠮶间执咗😌所以即时喺OpenRice睇下附近边度有Cafe去try try~呢间Cafe位于铜锣湾富豪酒店后面,一间装修为蓝色主调嘅小店。照旧叫咗杯 #Latte ,我同老公都觉得味道唔够Nutty🙈另外仲叫咗个 #自家制巴斯克焦香芝士蛋糕 ,我觉得#BasqueBurntCheeseCake 个面要够㶶,但一上台已经见到个「色水」唔够🙈 味道都可以嘅,好似唔系好够芝士味🙈最后嚟嘅系 #法式多士 #BriocheFrenchToast ,我自己几钟意佢加咗杂莓酱,因为食食吓French Toast会觉得油腻,点少少酸酸哋嘅杂莓酱,成件事会无咁漏~如果个香蕉可以烧一烧个面会更加出色~ 不过价格有啲贵,$108嚟讲仲贵过西贡间Little Cove Espresso,而且𠮶间个French Toast出色啲🫢