2023-05-29 55 浏览
我哋今晚去咗喺炮台山嘅饺子专门店饺里食晚餐,真系食得好开心,包装包得非常之好,所以返到去屋企嘢食仲系热辣辣!我哋试咗佢哋嘅韭菜猪肉饺同埋紫菜猪肉饺,两款饺子都几好味,韭菜猪肉饺嘅韭菜香味好浓郁,而紫菜猪肉饺嘅紫菜味道好鲜美,馅料都几丰富,令人食完之后好满足。除咗饺子,我哋仲试咗无花果红萝卜腰果素汤同埋蕃茄薯仔肉碎汤,两款汤都好滋味,无花果红萝卜腰果素汤嘅味道几特别,好似有啲五香嘅味道,又几清淡,饮落去好解渴;蕃茄薯仔肉碎汤嘅汤底好浓郁,仲有啲微微嘅酸味同埋蕃茄嘅甜味,配埋啲薯仔同肉碎,好滋味又有饱肚感。整体而言,饺里嘅饺子同汤都好好味,而且价钱亦都好实惠,一定要嚟试下啦!