今次去金凤食饭,整体体验真系一言难尽。下午茶铁板鸳鸯扒 $76 鸳鸯扒系猪扒拼鸡扒,猪扒味度正常肉质普通,唔算太嫩,但佢块鸡扒细到,你话将只鸡斩佢18件既其中一件,我都会信。黑椒汁偏咸铁板薄西冷扒 $78 西冷扒对比大家乐黎讲算厚身,但佢好似落得太多梳打粉,无肉味,薯条比啲汁整淋晒,有啲晒。冻奶茶无乜茶味,可以唔洗嗌后话职员态度真系有待改善!二位去,见到有卡位,职员话要比四人坐,被安排坐走廊位,但转头职员就将个卡位比2人坐,what???都算啦。佢哋上完餐包同汤后,唔够三分钟后个铁板就上到。张枱原本已经窄得吓人,我真系担心职员会唔小心将两块铁板会飞过嚟,我起身让位,点知职员即刻叫我坐返落去,话我起左身无人挡住啲汁,啲汁会弹到佢哋櫈度,我当下呆左秒,职员劲恶再讲唔好整污糟佢地啲櫈。乜嘢逻辑嚟㗎?姐系佢张櫈既干净重要过啲客有无烫亲???食嘅时候,因为坐走廊位,好易比人撞到只手,又有收餐车不停经过,我要好似只暴龙手咁缩埋一旧先食到,真系冇心情食。仲要见到职员收隔离枱餐具时劲大力掉嘢,啲厨余汁弹出。结论食物味道无乜特别,价钱唔算贵,但问题系服务同环境因素,我宁愿拣第二间餐厅比我安安乐乐食餐饭。
今次去金凤食饭,整体体验真系一言难尽。

下午茶
铁板鸳鸯扒 $76

铁板薄西冷扒 $78

冻奶茶
无乜茶味,可以唔洗嗌

后话

我要好似只暴龙手咁缩埋一旧先食到,真系冇心情食。

仲要见到职员收隔离枱餐具时劲大力掉嘢,啲厨余汁弹出。

结论