2023-09-06 232 浏览
呜虎系土瓜环一间出名既拉面店,佢哋嘅虾味噌猪骨汤拉面同四国香葱油拉面系佢哋招牌菜式之一。首先,虾味噌猪骨汤拉面系呜虎嘅招牌菜式之一。呢碗拉面有佢浓郁嘅汤底,汤底用咗猪骨同虾头熬煮成浓郁嘅汤汁,令味道更加丰富。汤底带有浓厚嘅猪骨味道同虾味噌嘅香气。汤底嘅口感十分滑顺,令人回味无穷。拉面本身面条爽滑有弹性,同汤底嘅搭配非常完美。上面加咗日本拉面基本既叉烧同一啲配菜,令整个菜式更加丰富。另一款受欢迎嘅菜式系四国香葱油拉面。呢个菜式特色系面条同汤底嘅搭配。面条唔会煮到太冧,韧度适中,有嚼劲。汤底以特制嘅香葱油为基础,加入独特嘅调味料,带出浓郁嘅香葱味道。汤底唔会太浓郁,带有一种清爽嘅口感,令人食完唔会觉得油腻。汤底嘅味道同面条嘅弹性相辅相成,令人回味无穷。上面加咗一啲配菜,例如煮蛋、海苔同葱花,增加咗口感同层次感。总括嚟讲,呜虎系土瓜环既拉面店以佢哋独特嘅汤底同手工制作嘅面条闻名。虾味噌猪骨汤拉面带有浓郁嘅猪骨同虾味噌味道,配合面条同虾仁,味道丰富。四国香葱油拉面以清爽嘅香葱油汤底同弹性十足嘅面条为特色。如果你钟意拉面,呜虎绝对系一个值得一试既餐厅。